Ja het is wennen

Lieve allemaal!!!

Die Indiase cultuur is wel erg wennen.
Niets gaat hier op tijd of op afspraak.
Als je afspreekt dat je elkaar om 10uur treft kan die gene net zo goed om 11uur komen of gewoon helemaal niet!
Ook het van het eten is erg Pittig. ( in de restaurants dan)
als je al vraagt: " not to spicy" dan lachen en dan stoppen ze er ipv 3 pepers er 2,5 in ofzo ;) maar dat zal in loop van de tijd wel gaan wennen!

Zondag zijn we in Bangalore nog naar het stadje geweest met de Tuc- tuc ook weer een hele ervaring..Het is hier de gewoonte dat ze je halverwege afzetten in een winkeltje waar je dan eigenlijk wat moet kopen om dan vervolgens weer verder te kunnen rijden. Nou dit hebben we ze duidelijk gemaakt dat we dit toch niet doen dus dat ze niet hoeven te stoppen.

De heen weg verliep prima maar de terug weg was een ramp.
We hadden een kaartje van het hotel waar we sliepen en gaven dit af en de chauffeur.
De chauffeur wist daar net zo goed de weg als ons..dus dan weet je het wel!

Op begeven momet heeft hij ons gewoon uit de tuc tuc gezegt en is weer aangereden.
Nou wij met een plaatselijk kaart en de lonley planet opzoek naar ons hotel!
We wisten het echt niet te vinden..nogmaals een tuc tuc aangehouden en maar weer op goed geluk ingestap.( ze zeggen namelijk altijd dat ze de weg weten) nou gelukkig wist deze man ons wel op plaats van bestemming te brengen dat totaal op een andere plek was als dat wij waren!

We zijn nu inmiddels in Madikeri aangekomen. Na een busreis van 6uur (dat is hier een korte bus rit.)
Maar al met al viel de bus reis reuze mee.
Al wisten we ook hier niet waar we uit moesten stappen omdat de gids die we eerst hadden in Bangelore bleef.
Maar gelukkig zijn we ook hier aan uit gekomen.

We slapen nu met 9 meiden waarvan 4 nederlands 3 engels en 2 franstalig zijn en 1 indiase man (de gids) in een huisje in de Middle of nowhere!

Het huisje is prima hebben een eigen huishoudster die voor ons kookt en geen pepers gebruikt:) dus dat is prima!.
Wat minder is is dat we geen douche of wasmachiene hebben, we moeten ons douchen met een bak water en ook onze kleren wassen en een bak water.
Ook valt geregeld de stroom uit! dit kan soms 5 minuten, 1uur of de heledag dat weet je niet.
Het is nu 2x gebeurt 1x 15 minuten en 1x 1uur.

Gisteren hebben we wat mededelingen gekregen over hoe en wat en daarna zijn we naar het stadje geweest met de local bus.. een ritje kost 0.08 euro cent. en de afstand is z'n 3km. Ook hier zie je weer vanalles.

Al zijn wij hier voor de mensen nog meer een bezienswaardig dan andersom. Ze zwaaien allemaal naar ons, willen met ons op de foto enz enz.. Ook wel erg grappig om mee te maken.

vanochtend stond Joga op het programma..Jeetje dat was even pittig maar wel leuk!
verder hebben we uitleg gekregen over de cultuur, relegie en de taal en we hebben kook les gehad.
nu hebben we vriije tijd en hebben we de bus weer genomen om even internet te checken.

We moeten nu weer terug..

Hoop snel waar wat van me kunnen te laten horen!

xxx Anne

3 reacties

Suus schrijft:

Nou dat klinkt allemaal idd als "even wennen" maar wel positief! Leuk,
Leerzaam en uitdagend! Enjoy, XXX

iris schrijft:

Ha anne,
wat een spanningen allemaal hihi, ik zou echt wel even schrikken van zo'n tuctuc die je zomaar ergens
Wel grappig dat jullie een bezienswaardigheid zijn geworden.
Fijn dat je nu ook niet helemaal alleen ergens zit maar al wat nederlanders om je heen hebt
hier alles oke,
tot over een heel aantal weken
groetjes iris en frutselke

Peggy schrijft:

Leuk om je avonturen te lezen :-).

Ben je niet ziek geworden van het (spicy) eten?

Zo anders als hier, dat niets op afspraak of tijd gaat. Ik kan me daar haast geen voorstelling bij maken. Schijnt in sommige andere landen ook zo te zijn; en meestal zijn de mensen daar relaxter schijnbaar; maar het lijkt mij stressvol te zijn, als je een uur moet wachten of soms zelfs voor niks zit te wachten.
Maar is misschien ook wel een kwestie van wennen :-).

Jeetje zeg, mooie man dat ie jullie zomaar uit de tuctuc zet :-(. Wel fijn dat je niet alleen was.

Geen douche of wasmachine zal ook inderdaad wel wennen zijn ja; maarja alles went zeggen ze hihi :-)

Nu gauw naar je ander verhaal toe :-)

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
trekking

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: