Week 3: Trekking
Hallo Allemaal!
week 3 op trekking: Niet de gehele groep ging mee alleen ik en mijn nederlandse maatje Marit.
We vertrokken in de vroege morgen vanaf Madikeri met de bus naar Mysore (3uurtjes). In Mysore aangekomen moesten we naar platform 3 en daar zou dan onze gids op ons staan te wachten. We wisten alleen niet hoe onze gids eruit zou zien. We schatten zo in dat het wel een getinte man moest zijn met zwart haar, bruine ogen en hoogst waarschijnlijk een snor: dus Iedereen was een potientele Gids..aangezien ze Marit en mij ook nog eens allemaal aanstaarde naar ons zwaaide,wezen en heel vriendelijk lachten was het helmaal moeilijk. Na 15 min wachten onze gids in Madikeri gebelt. We moesten nog maar even gedult hebben hij zou echt komen ( het is en blijft India) na 45 minuten kwam daar een man op ons afgelopen idd getint,zwart haar en bruine ogen alleen de snor onbrak. Dit was onze gids het avontuur kon beginnen:
Vanaf Mysore hebben we een andere bus genomen naar een wildlife park. Eenmaal aangekomen opzoek naar het hotel. Dit duurde even aangezien dit de 1x was dat we ze daar verbleven. Na een tijdje vonden we ergens tussen de bosje 2 schuuren genaamt Hotel Tamil Nadu..hotel gevonden! ook al leek het van buiten niet veel soeps maar van binnen met alleen wat ongediertehier en daar en schimmel tegen de muur viel het reuze mee;). Spullen daar gedropt en op naar het park.
Als eerste hadden we een jungelride: met 20 luidsprekende Indiers en met een busje die nogal wat decibel prodiceerde de bossen in..(als daar de beesten niet voor weg vluchten;)) Na 20 minten dachten nu moet het toch gaan beginnen waren we al weer terug en hadden we alleen wat aapjes gezien.
Dan maar naar de olifanten we hebben een ritje op de olifant gemaakt, en zijn we gaan kijken waar de olifanten gevoerd worden, toen ik nog een fotootje wilde maken van een olifant die voorbij liep met de zonsondergang achter hem zodat je alleen zijn contouren nog kon zien begaf mijn camara het iets met kaartfout!!!:( ( gelukkig niet mijn goede camera maar toch) Naar enkele hopeloze pogingen om hem toch nog aan de gang te krijgen. Kan ik nu alleen nog maar hopen dat de foto’s die ik die dag gemaakt heb er nog opstaan. Ik had gelukkig tussen door mijn foto’s al op een usb stickje gezet. Gelukkig had Marit ook haar camara bij en heb ik toch foto’s van deze week.
S’avonds stond de nacht safari gepland. Met een Jeep door de bossen dit was veel beter als die bus. In het donker de bossen in er was een tijger gespot dus de chauffeur was dol enthousiast en wij opzoek. opbegeven moment moet de tijger toch ons pad gekruist hebben opmakend uit de kreten van de chauffeur. Helaas heb ik hem niet gezien, Marit dacht zijn kont gezien te hebben. Keerde we naar 1,5 uur weer terug met als resultaat een Stekelvarken;)!
Dinsdag: Spullen gepakt en op naar Sulthan Bathery een andere plaatsje waar we de rest van de week verbleven. Aangezien er niets op de planning stond en onze gids geld moest gaan pinnen. Leek het hem leuk om naar een ander dichtbijzijnd plaatsje te gaan: Ootty. Dit was een leuk plaatsje daar de plaatselijke markt bekeken wat rond gelopen kwamen we bij een jaarlijks tempel feest uit..Alleen maar uitbundige mensen met de mooiste kleren een hoop muziek, gedans enz.. Ze vonden het geweldig dat er 2 blanken mensen waren en we werden mee gesleurd en de dansende massa.
Rond 18.00uur zijn we weer vertrokken richting Sulthan Bathery. Halverwegen moesten we nog overstappen. Rond half 8 waren we op de overstap halten..daar werd ons 4x een ander plek aangewezen waar de bus zou komen eerst zou het over 30 min zijn, toen een uur en uiteindelijk na ongeveer 2 uur wachten bleek er helmaal geen bus meer te komen omdat ze staakten.
Onze gids die erg zijn best deed had een Jeep gehuurd met chauffeur en konden we toch nog richting plaats van bestemming met nog 6 andere Indiers die het leuk vonden met te gaan vertrokken we met zijn 10e in een Jeep! ..Dit was echt een elendige rit na 1,5 uur kwamen we bij een check post, grens overgang van Tamil nadoe naar Kerala in de middel of nowhere pik donker met alleen maar bossen en beesten om ons heen.De politie verzocht de bestuurder te stoppen. Zijn rijbewijs bleek ingevorderd te zijn voor wat voor reden dan ook. Hier werden ik en Marit niet echt vrolijk van, toen ook nog eens de medereizigers zich er mee begonnen te bemoeien en zelfs stok slagen kreeg van de de politie hadden we het helemaal gehad! Maar we konden geen kant uit! Na dat ze de politie geld hadden gegeven 100roupie (1 euro en 50cent,- ) en hij er de nadruk op gaf dat ze zachtjes moesten rijden mochten we weer verder. Uiteindelijk kwamen we pas om 1uur aan bij het hotel en konden we lekker slapen.
Op woensdag hebben we 2 watervallen bezocht 1 was ook echt een heftige afdalingen en klim maar wel heel mooi om te zien ook op woensdag was er nog een staking alleen nu waren al de winkels en restaurant gesloten dus dat gaf ook heel wat vervelendigheid.
Donderdag: De klim! Vandaag de Chembra Peak Beklommen. Wat een klim verschikkelijk!. Geen duidelijk pad..alleen maar rotsen af en toe een stuk zand en gras en de wind die steeds sterk werd tot 40kmph wat ook niet echt hielp. 2100m omhoog. Ik had het na 1 uur al helmaal gehad en zat er doorheen. Ik had bijna geen kracht meer en de berg werd steeds hoger. Onze gids die me de demotiveerden worden toesprak dat ik nog zeker 3x het zelfde stuk moest..Marit die heel graag de top wilde bereiken wist ik dat terug gaan geen optie was en ik wilde niet opgeven. Nadat de gids me nog vertelde dat ik me niet zo negatief moest instellen maar positief moest blijven denken en dat ik meer kon als dat ik dacht (was goed bedoelt waarschijnlijk) heb ik hem ' vriendelijk' verzocht gewoon niet meer tegen mij te praten en mij met rust te laten en m’n gang laten te gaan. ik heb daar geloof ik alles bij elkaar lopen vloeken, schelden en janken maar uiteindelijk met de hulp van Marit die me elke keer aanmoedigde en oppepten heb ik na 2.5uur de top bereikt! Daar heerlijk uitgerust en genoten van het uitzicht..De terug weg was 100x makkelijker en ik was dol blij toen ik weer veilig en wel beneden en de jeep stapte om naar het dinner te vertekken! De dag was geslaagd en nu heerlijk slapen.
Vrijdag nog moe van de dag ervoor een andere wandeling gepand..toen we bij het park aankwamen bleek bijna alles afgesloten te zijn doordat er teveel olifanten rond liepen. We waren moe en wilde het liefste gewoon terug naar Madikeri hebben we besloten in overleg met de gids de bus terug te pakken en terug naar “huis” te gaan in Madikeri. Na een bus rit van 6uur een zo goed als wel afgekeurde bus wat ons op dat moment echt niet meer interesseerde waren we blij weer terug te zijn!
Dit was een heftig weekje. Nu spullen inpakken en Zondag avond vertrek ik naar Goa maarliefst een bus rit van 12uur! Waar op dinsdag mijn vrijwilligers werk start!
Groetjes xxxx Anne
check voor foto's mijn facebook uploaden op deze site duurt eeuwen facebook
Stoer hoor Anne dat je toch doorgezet hebt en de top bereikt hebt! Zo zie je maar, je kunt meer als je denkt ;) geniet nog en ik ben benieuwd naar je werk daar volgende week zal wel ff anders zijn dan hier... Liefs suus xxx
Zo anne, wat een verhalen weer!
Het gaat daar wel allemaal op zn "11en30e" lees ik wel. En wat goed van je dat je die berg beklommen hebt, dat heb je toch maar weer gedaan. Ook fijn dat je zo'n gezellige mede-reiziger hebt. Dat scheeld ook al veel.
Ooooh Anne wat een verhaal weer! Echt superstoer dat je de top hebt gehaald!! Op karakter heet dat, ik zeg klasse!!! Verder weer een fijn verhaal, rare mensen, die Indiërs! Met al die lange wachttijden enzo! Geniet nog maar met volle teugen en ik kijk alweer uit naar de volgende story! Lieve knuffel van ons Eef!
Hoi Anne,
Wat een geweldige reis ben je aan het maken. Veel indrukken en uitdaging.
Kei goed dat je toch de top gehaald hebt, petje af hoor.
Succes volgende week bij je volgende project.
Wacht met spanning af naar je volgende verslag.
Groetjes
Netty
Hi Anne, wel i think that the busses in Someren are a lot faster & more modern. But this is a good experience & when you come back have a lot to tell. Teke care. Theo
Man ow man wat een avontuur hihi. mooie fotos ook op faceboook.vind je het vies daar of valt het allemaal mee vraagt jim zich af? wij zijn allemaal trots op je. dat vloeken janken etc klinkt als een bevalling. zal wel zo gevoeld hebben dus petje af anne;-)
Geniet ervan en succes met je volgende avontuur als vrijwilliger.
Xxxxx jimmy Iris en de drie
Maar je hebt het wel gedaan!! Haha ik zie jou daar al helemaal lopen... tegen die vent blablablabla...
Kga nu ff je fotoookes kijken :D
Ha meiske wat een belevenissen allemaal.
Met die klim bleef je echt niks bespaard maar volbracht kei goed hoor.
Het is echt een genot om jou belevenissen te lezen.
zoals mijn voorganger ga ik nu je foto's bekijken.
Doei en tot de volgende keer.
Gerrie
ongelofelijk zeg wat maak jij daar veel mee!!
weet zeker dat je dat je leven niet meer zult vergeten en dat heeft natuurlijk ook wel wat!!
geniet nog van je tijd daar en suc6 morgen als je met je vrijwilligerswerk begint!!
groetjes helwie
Hoi Anne,
Kei goed van jou, wat een doorzettingsvermogen.
Zo zie je maar dat je meer kunt dan je denkt.
Je maakt ontzettend veel mee, en niet altijd even fijne dingen als ik dat zo lees. Maar ik vind het hartstikke knap hoe je het allemaal doet, petje af. Veel plezier met het vrijwilligerswerk. Groetjes Annelies N