Countdown starting now!

Lieve iedreen!!!

De laatste werkdagen zijn achter de rug:

Ik heb nog een hele fijne week gehad in the old people home. Heb fijn kunnen werken.

Van de bewoners was ik vanaf dag 1 al weg maar aan de werkzaamheden heb ik wel moeten wennen. Het gaat hier net anders als dat ik thuis gewent ben. Alles gaat wel veel relaxter en dat is in tegenoverstelling met de rest hier in India in het verzorgingstehuis wel heel fijn.

Ik heb wederom de bewoners gedouched dit ging al heel gemakkelijk met de emmers water. De een naar de ander werd lekker opgefrist! Daarna was het de beurt om de kleren en het beddengoed te wassen dit allemaal met de hand! Ppfff...Dat is pas een zwaar karwei! Eerst wordt het wasgoed in een bakzeep geweekt daarna flink geschrobt, de zeep wordt er zo goed als uitgeslagen, en daarna nog in 3 andere emmers uitgespoeld..daarna uitwringen: daar zijn ze hier wel heel goed in de kleren zijn al bijna droog als ze ze uitwringen!..ook ik deed erg mijn best om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen maar ik werd vierkant uitgelachen;) look the Foreinger;D en dan was het wasgoed klaar om aan de wasdraad te hangen! tevens werd ook de zandgrond flink geveegt..Dus de stof\zandwolken werden zo opgevangen door het pas gewassen wasgoed tja wat zal ik hier van zeggen;)…..

maar ook deze week weer lots of vis schoon gemaakt, geholpen met koken, eten geven en de bloeddruk opgemeten.

Op donderdag kwam de Holi Father\ Pastoor op bezoek..Iedereen in z`n zondagse pak\ jurk geheel klaar voor de Mis.

Wie wilde mocht eerst op de biecht komen..Ook The girl from holland mocht op de biecht komen…ik bedankte vriendelijk en deed net of ik nog van alles te doen had;)!

Nadat ik plaats nam op een van de stoelen zat ik als een rat in de val. Ik werd gevraagt naar mijn geloofs overtuiging en nadat ik op een hele nette, beleefde manier probeerde te vertellen dat in niet speciaal gelovig was. Probeerde ze me toch zeer te overtuigen dat we alles te danken hadden aan The lord!Na een tijdje wist ik niet meer goed te antwoorden en naar 30 min zat ik ook niet echt meer zat te wachten op nog een preek dus deed ik maar net of dat ik het licht had gezien en beloofde ik dat ik me zou gaan verdiepen in de bijbel.Nadat de mis was afgelopen en ze me in bijna elke gebed genoemd hadden en me al het beste van de hele wereld wenste moest ik nog al lachen toen ik zag hoe de pastoor de overgebeven hosties in zijn mond stak/propten en de miswijn naar binnen klokten. Die zo te ruiken ook aardig wat promile alchol bevatten.

Vrijdag was mijn laatste dag: Een rustig dagje fijn met de de bewoners doorgebracht…Ze hadden speciaal voor mij Krab klaar gemaakt. Ook heb ik een hele lieve kaart gekregen met de woorden:

Dearest Anne,

Your good heart, And wonderful spirit

Shines through, Everything you do

May god smile on you and bless you!

Lots, lots love, prayers and the best wishes!

Dit vond ik toch wel heel lief!

Komende week ga ik lekker genieten aan het strand in goa..

en dan vlieg ik vrijdag op zaterdag nacht al weer richting nederland..Ook al heb ik het hier heel leuk gehad en me goed vermaakt kijk ik ook wel weer uit om terug naar huis te komen!

Ik laat nog van me horen! voor iedereen een fijn weekend!

xx Anne

tante tineke

Hoi lieve Anne, ik geniet elke keer van je reisverhalen en ook deze week heb je weer heel bijzondere dingen meegemaakt!
Het relaxte leven heeft zo zijn eigen voor- en nadelen die je daar ook aan den lijve ondervindt.
Je hebt je er goed doorheen gewerkt deze weken en ik wens je nog een hele mooie laatste week toe, geniet ervan en goeie reis terug naar het koude kikkerlandje, groeten tante Tineke

osiris

he anne
lekker effectief dat poetsen na het wassen hihi
geniet nog van je echte vakantie nu aan het strand en tot snel weer
dan maar snel bijkletsen bij de thee
groetjes Iris en de drie

Henk en Henny.

Hallo Anne, even laten weten dat jouw brief goed is aangekomen. Nogmaals bedankt en nu lekker genieten van het zomerweer in Goa!
Hartelijke groeten.

Eline

Lieve Anne,

Geniet nog lekker van je laatste weekje vakantie!
Tot snel!

xx Eline

anke

hey zan,

Geniet nog even lekker van je paar dagen lekker aan het strand. Leuke foto's weer leuk om te zien.
Veel plezier nog.
En tot snel

Groetjes Anke

annelies nieuwesteeg

Hoi Anne,
Weer even bijgelezen wat je allemaal weer hebt meegemaakt. Ik vind het allemaal hartstikke dapper wat je hebt gedaan. Ook kan ik me inleven in de onmacht waar je daar mee te maken hebt. Dan bedenk je toch weer hoe goed wij het in Nederland hebben, eigenlijk moeten wij niet zoveel klagen.
Geniet nog van het zonnige zeeklimaat daar en tot gauw. Groetjes Annelies Nieuwesteeg.

Hoi Anne.
Heb met bewondering al je verslagen gelezen.
En er veel plezier aan beleefd.
Maar nu Anne WELKOM THUIS KANJER>

Groetjes Gerrie.

Petra van Dongen

Ha die Anne, Als ik dit schrijf ben je misschien al thuis dus Welkom thuis en ik hoop dat je hebt genoten van je vakantieweek! Ik hoop je gauw te spreken. Tot gauw. Groetjes Petra.